גרזן
מולטיטול
סכיני הישרדות
בגדי עבודה
סכיני גילוף אופינל


מועבר על ידי מישה פינק.
בסדנה נלמד להכין תכשיטים וכלי אוכל מקליפת אגוז הקוקוס. תוך כדי העבודה נתבונן באיכויות שמלאכה זו מאפשרת ליוצר לבטא ולמנחה לקלוט.
נעבוד עם כלי עבודה ידניים, נלמד ללטש ולפלש עד לרמת גימור גבוהה ונשמע סיפורים מארצות אקזוטיות.
נתנסה ונלמד להשתמש במסור לחיתוך חומרים קשים, לשייף בשופין וללטש לרמה גבוהה במיוחד.
מלאכות יד

גלום בחומר- סדנת יצירת מקבות עץ לגילוף

מועבר על ידי מישה פינק.
בסדנה נלמד להכין פטיש עץ לגילוף הנקרא 'מקבת', בתחילת העבודה נקבל בול עץ ובסופה נאחוז בידנו מקבת מוכנה לשימוש.
נתנסה בעבודת ניסור, פיצול בגרזן, גילוף בסכין ושיוף.

הכנת מקבת הינה מלאכה מהנה, מלאכה המלמדת אותנו רבות על אופיו של העץ. בסוף העבודה ישנו תוצר משמעותי המעניק סיפוק רב ליוצר אך גם הזמנה להמשך והעמקה בתחום- טוטם/קערה וכל עבודת עץ מדויקת אחרת.
בסדנא נשמע סיפורים על המקבת הראשונה שלי, המטופל שרצה להיות גדול ועוד ועוד...


 

שומרי הגן- חוגי בושקרפט לילדים ונוער

שומרי הגן הוא ארגון חינוכי המביא באופן חווייתי את דרך החיים בטבע של תרבויות אדמה, וזאת דרך משחקים, סיפורים, הכרות עם היער בדרכים שונות, הכרת עקבות וגששות אחר חיות, מיומנויות הישרדות,  התגנבות והסוואה, פיתוח חושים, הכרת צמחים למאכל ולרפואה, בישול, לימוד מיומנויות השימוש באש, הכנת כלים מחומרים טבעיים, מעגלים שבטיים של דיבור והקשבה ועוד הרבה.

במסגרת ההדרכות של מישה, חוגים לילדים בגילאי כיתות א-ו, פעם בשבוע למשך שלוש שעות וכן חוגים לנוער, גילאי כיתות ז-יב, מפגש של פעם בחודש למשך סופ"ש הכולל לינה.

 
הישרדות לנוער BUSHCRAFT

גילוף כלי אוכל

מועבר על ידי רב האומן- מייקי אלפנט.
העבודה בגרזן, סכין ישרה וסכין מעוגלת פותחת לנו מרווח רחב של אפשרויות יצירה בסביבה שקטה תוך כדי חיבור והבנה מעמיקה של העץ. השימוש בכלים פשוטים ליצירת כף, קערה או תרבד מאפשר לנו לעשות זאת בכל מקום ובכל זמן ללא התניה של סדנא, חשמל או אש-  מילת המפתח היא "פשוט".
במהלך הסדנא אלמד על שימוש נכון בכלים, תחזוקת כלים שגרתית קלה ונגישה. נתמקד בלימוד השיטות הנכונות ביותר לעבודה תוך שמירה על הכלים ועל בטיחות המגלפים. הסדנא מיועדת למבוגרים ומבוגרות, אך נערים ונערות מוזמנים ומוזמנות מגיל 16 ומעלה. אין עלות לחומרים. מיועד לעד 8 משתתפים. 

לפרטים: 0522509601 מייקי.
סכיני גרזן גילוף
גילוף בעץ

מהגס לעדין- סדנת הכנת כלים מאגוז הקוקוס

שפת הציפורים

בכל צעד שאנחנו עושים בחוץ נוצרים גלים או אדוות שמתפשטות מאיתנו והלאה.

הגלים האלו ישר משפיעות על הסביבה, הראשונות שקולטות אותנו הן בד"כ הציפורים. הן דואגות מיד לשלח "פוסטים", "ווצאפים", "ציוצים" ו"איוונטים" לכל עבר וכך כל הרשת החברתית של הסביבה מעודכנת היטב בנעשה. הציפורים מרכלות ברשת לא רק על נוכחות של בני אדם. הן מציירות באוויר מאין מפה תלת-מיימדית של כל מי ומה שנמצא בסביבת המחיה שלהן. איפה השועל, איפה התן, איפה הנחש, הנץ, היחמור, ועוד ועוד. כאשר אנחנו מתחילים להכיר ולהיחשף לתקשורת הזאת שקיימת אצל הציפורים אנחנו מתחילים לגלות עולם שלם שקיים במקביל אלינו. הוא תמיד היה שם פשוט לא ידענו את מי לשאול ועכשיו אפשר פשוט להיוועץ בציפורים.

אחרי שנחשפים לשפת הציפורים חווית הטיול בטבע משתנה לאין שיעור.

כל צעד וכל פניה בשביל פותחת עולם שלם של בעלי חיים, נוכחות של יצורים ומערכות אקולוגיות שלמות. פתאום יש מה להראות לילדים, פתאום נוצר קשר וענין עם כל הירוק הזה שיש סביב, כי הנה קן של פשוש! והנה שביל של תנים! והנה עורבני שחטף ביצה מתוך קן לא שלו!!

לפעמים אפילו לא צריך להרחיק לכת עד השמורה, מספיק רק לצאת לחצר הבית או לפארק הקרוב.

לפרטים: 
https://www.sfataa.com/

שפת הציפורים צפרות מגדיר ציפורים

פשוט - תאטרון יער

דמיינו את עצמכם יושבים על מחצלת מתחת לכמה עצים מצילים, נותנים לרוח אחר הצהריים ללטף אתכם ולקלף מכם לזמן מה את כל המחשבות על סידורים ופרנסה. מולכם- שחקנים ומוזיקאים מביאים לכם סיפור יפהפה, מצחיק ומרגש. בהפסקה מגישים לכם פופקורן ותה צמחים, ובסוף ההצגה אתם נשארים שרועים על הגב, מתבוננים בערב יורד, מוציאים אוכל שהבאתם מהבית ואוכלים יחד ארוחת ערב זוגית, משפחתית או חמולתית. פשוט תיאטרון יער, מזמין אתכם להגשים את הדמיון.

איך עושים את זה?

פשוט תיאטרון יער היא קבוצת תיאטרון ומוזיקה המופיעה ביערות ברחבי ישראל. 

האדמה היא הבמה, העצים מהווים תפאורה והקול האנושי נשמע

באופן טבעי. הצגות התיאטרון מתקיימות בין חודש מרץ לחודש דצמבר.

 בחודשי החורף הגשומים אנו עורכים חזרות והכנות לעונה הקרובה.

 

 

מהו, בעצם, מטבח ישראלי אמיתי? האם מדובר, כפי שטוענים חוקרים רבים, בשילוב בין תרבויות קולינריות שונות – תוצאה של הגירה של אוכלוסיות שונות למרחב

המקומי לאורך ההיסטוריה, או שמא במטבח ים-תיכוני קלאסי, העושה שימוש בתוצרת מקומית טרייה ולצידה עשבים, שורשים, זרעים ופירות שמקורם בצמחיית הבר המקומית? נראה כי התשובה מצויה היכן שהוא באמצע: החשיפה של תרבויות מהגרים שונות זו למטבחה של זו, ולמטבח המקומי הוותיק - יצרה אוסף של סיפורים מרתקים (שלעיתים משתלבים, כוויכוחים קולניים, עם קריאת ההגדה מול שולחן הסעודה בליל הסדר) ושילוב ייחודי של טעמים ומרכיבים היוצר מטבח אקזוטי, גלובלי ומרגש. כמי שחוקר את תרבות המזון המקומית – חשוב לי לא רק להתחקות אחר מקורותיה, אלא בעיקר לעצב אותה בעצמי כך שתתאים לאמונתי, להשקפותי ולהעדפותיי הקולינריות. מטבח ישראלי הוא, קודם כל, מטבח מקומי. ככזה – הוא ניזון מחומרי גלם שמקורם בצמחיית הבר הארץ ישראלית, ובחקלאות המקומית. כאשר מרכיבי הבסיס של מזוננו נמצאים סביבנו בכל אשר נפנה, וניתן להשיגם בקלות ובלא עלות כספית – אנו אוכלים בריא יותר, אקולוגי יותר, ומעל לכל אלה – אנו חושפים את החך ואת הלשון לחגיגת טעמים ייחודית.

האדמה אוגרת בקרבה זכרונות עמומים, הנספגים, כארומה ייחודית, בעלת טעם עמוק ועשיר, בצמחים הגדלים מתוכה. אכילתם של הצמחים הללו בעת המתאימה יכולה לעורר בקרבנו את אותם זכרונות רחוקים, ולהציפם מתוך הלא-מודע הקולקטיבי שאנו חולקים עם אבות אבותינו – הציידים-הלקטים בני תרבויות האדמה שחיו כאן אלפי שנים טרם זמננו.

בקורס "זכרונות מהאדמה" נתחקה אחר מקורותיו הקמאיים של המטבח הארץ-ישראלי, ונכיר מקרוב את חומרי הגלם המשמשים בו מזה עשרות אלפי שנים. נלמד לזהות ולהשתמש במגוון עצום של צמחים ולשלבם במטבח הביתי שלנו. נכיר שיטות שונות לבישול, אפיה, צליה, טיגון ושימור מזון בבית ובשטח, ונפתח צוהר לעולם מופלא של ניחוחות, צבעים וטעמים שטרם זכינו להכיר ולטעום.

מה לומדים?

  • ליקוט: היכרות עם מגוון של כ-60 מינים שונים של צמחי מאכל, תבלין ומרפא מקומיים.

  • שימור מזון: עקרונות, תהליכים ושיטות לייבוש, כבישה, החמצה, התססה ושיטות שימור נוספות.

  • אפיה: היכרות עם בצקים שונים (פריך מתוק, פריך מלוח, שמרים ובצק פשוט) והתאמתם למאפים השונים.

  • בישול: כיצד לשלב טכניקות שונות לבישול ארוך, בישול קצר, טיגון והשחמה.

  • בישול בשטח: היכרות עם שיטות שונות לבישול בשטח – הדלקת אש ואחזקתה, בניית כיריים, הכנת טאבון בוץ, צלייה בתוך גחלים, בישול בקדרה ועוד.

  • הרכבת תפריטים: כיצד להרכיב מנה מושלמת, עשירה בטעמים, משביעה ומזינה?

  • תרבות ומזון – מפגש עם סיפורים מרתקים על אוכל בהיסטוריה הקרובה והרחוקה.


    לפרטים:

    טל' ליצירת קשר- 054-2248243

    ובמיילyatirsade@gmail.com

זכרונות מהאדמה: מעצבים מטבח ארץ ישראלי
סדנאות לבישול גורמה המבוסס על לקט מקומי
למה דווקא קליעה? כי זו דרך מופלאה ליצור משהו גם יפה, גם שימושי וכי זה ממלא אותי באהבה!
למה שובבה? קודם כל כי אני כזה!
כי מלאכה כל כך מגוונת ומורכבת יכולה גם להיות מפתיעה ואפילו משעשעת.
כי קליעה מביאה אותי לחשוב מחוץ לקופסא, להצליב בין שיטות קליעה וחומרים בצורה לא צפויה ולקבל תוצאה מרגשת. כי אני אוהב להתנסות בטכניקות מהעולם על צמחים מקומיים או כאלה שהתאקלמו בארצנו ומתחבאים בגינות שלנו, ביערות ובפארקים, שומרים לעצמם סודות והפתעות לסקרנים.
כי אני אוהב לצאת החוצה לפגוש חומרים בלי לדעת מה אני מחפש ולקלוע עם מה שאני מוצא - צמח ים תיכוני עם טכניקה יפנית או עץ שהגיע מיבשת אמריקה עם שיטות של העם המאורי.


לפרטים:

טל': 0507820107 בועז
מייל: 
boazzone@gmail.com
אתר: https://www.boaz-shiloh.com/
סדנאות קליעה עם בועז שילה
קליעה בחומרים טבעיים ומפתיעים, בשובבות ובשימחת חיים!